Dursun Özbek: Ali Koç’tan hesap soracağım!

Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylarla ilgili konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç’a çok sert çıktı.

Özbek’in yaptığı basın toplantısındaki sözlerinden satır başları şöyle:

– Olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyu gözünde cereyan etti. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları, ona çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptık.

– Biz bu boş stadyum kabadayılarıyla geçen sene de mücadele ettik, yine de ederiz.

– Sezon başından beri Ali Koç’un bu şımarıklıkları artarak devam ediyor. Kimse de bu şahıstan hesap sormuyor.

– Maç biteli bir saatten daha fazla olmuş, stadyumda olmayan Ali Koç, stadyuma, trafik durdurularak polis eşliğinde sahaya alınmıştır.

– Güvenliği sağlaması gereken görevliler, şehir eşkıyalığı yapanların korumalığını yapmıştır.

– Sana söylüyorum Ali Koç, tüm yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım. Bunu iyi dinle, bu yaptıkların yanına kalmayacak.

– Seçim kazanmak için yaptığın şovun hesabını vereceksin. Tüm Türkiye senin camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu görecek.

– Ali Koç, şunu da bil ki, yaptıkların bana sökmez. Ben Galatasaray Başkanı’yım.

– Bir şeye çok yazık; Ali Koç önemli bir ailenin ferdi. İyi bir eğitim almış birisi. Ailesinin gücü belli. Bu gücün arkasında, böyle bir işe tevessül etmek, böyle bir işe girişmek, insanları birbirine düşürmek, bunun hesabını kim verebilir? * Yarın böyle bir olay vuku bulduğu zaman, durumdan vazife çıkarmak isteyenler olmayacak mı? Yazıklar olsun.

– Ya sen neyine güveniyorsun, bu desteği gücü nereden alıyorsun?

– İyi ki orada değildim. Ne olacak benim de korumalarım var. Bunlar karşı karşıya gelecek. Al sana bir sürü olay…

“SEN KİMSİN?”

Dursun Özbek, TFF’de yapılan toplantıda Ali Koç’un Erden Timur’u, “Seni mahvedeceğim” diye tehdit ettiğini söyledi. Özbek, “Ben de kalktım, ‘Sen kimsin? haddini bil, otur aşağıya’ dedim. TFF başkanı iskemlesini geri çekti, aramız açıldı” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, seçim bilgilendirme toplantılarını iptal etti. Özbek, “Hiçbir seçim, kötülerle, ahlaksızlarla mücadele ederek kazanılacak şampiyonluktan daha değerli değildir. Bugünden itibaren tek konsantrasyonumuz, bu şehir eşkıyalarına karşı kazanacağımız 24. şampiyonluktur. Bu nedenle üyelerimizle yapmayı planladığımız seçim bilgilendirme toplantılarımızı durduruyoruz. İyilik yine kazanacak, şampiyon biz olacağız” diye konuştu.

Dursun Özbek’in basın toplantısı sürerken, Fenerbahçe hızlı bir şekilde Galatasaray Başkanı’na cevap verdi. Sarı-lacivertlilerin sosyal medya hesabına, “Ağlamak güzeldir diyor bak Sezen/ Şimdi ağlamak geldiyse içinden/ Ne fark eder, ne fark eder” diye yazıldı.

4 GÖZALTI, 35 ADLİ İŞLEM

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle, 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı, toplam 35 seyirci hakkında adli işlem yapıldı. Derbide sahaya torpil ve patlayıcı madde ile meşale atan 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltı alınırken, 4 sarı-lacivertli taraftar hakkında ise otobüslerin camlarını kırmak ve taşkınlık yapmak suçlarından adli işlem yapıldığı belirtildi.

Üzerlerinden yasaklı madde çıkan ev sahibi takım taraftarlarından 16’sı, küfürlü tezahürat nedeniyle de 11’i hakkında işlem başlatıldı. Polisin, çıkan olaylara adı karışan taraftarlarla ilgili güvenlik kamera görüntülerini inceleme çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

BATUM: STADIMIZI EŞKIYALAR BASTI

Sarı-kırmızılı kulübünün başkan adaylarından Süheyl Batum, dün gece düzenlenen organizasyonda üyelerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Batum ve yönetim listesindeki isimler, göreve gelinmesi durumunda yapılacak projeler hakkında bilgi verirken Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.
Süheyl Batum “Biz şampiyon olacağız ama dün gece çok daha üzücü bir olay oldu. Bugün doğum gününü kutladığınız Ali Sami Yen’in adını taşıyan stadımızı eşkıyalar bastı” dedi.

Galatasaray’ın 1 senedir kolay dokunulabilir bir kulüp haline geldiğini yineleyen Batum, “Fenerbahçe teknik direktörünün oğlu olduğu söylenen kişi ve yanındakiler, Ali Sami Yen isminin olduğu yerde stat müdürünü darp ettiler. Bu ahlaksızlıktır. Gereği yapılması gerekir. Bu yönetim yapmazsa, biz yapacağız” açıklamasında bulundu.

Batum daha sonra şöyle konuştu: “Ali Koç, bu kulübün göz bebeği olan genel sekretere (Eray Yazgan), ‘Bana bak çık buradan yoksa dayak yersin.’ dedi. Bu bir tehdittir. Göstere göstere bunu söyledi. Hulusi Belgü denilen adam stat sorumlusuna arkadan yumruk attı. Evimize, mabedimize girip saldırdılar, darp ettiler. Bunların tümü suçtur. Galatasaray Kulübünün başkanı ‘Ali Bey, erkeksen gel, ben burada seni bekliyorum.’ dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyet kahvesinde arkadaşını düelloya mı çağırıyorsun? Sen Galatasaray başkanısın, senin mabedine saldırmışlar.”

Batum, gece öncesi yaptığı yazılı açıklamada ise Ali Koç’u eleştirerek “Banka hesaplarındaki hiçbir ‘sıfır’ Galatasaray’ın büyüklüğüyle boy ölçüşmesine yetmez” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x